Hjortholm

Behandlingshjem

På Hjortholm tilbyder vi døgnbehandling i miljøterapeutiske omgivelser, til børn og unge med emotionelle, sociale og adfærdsmæssige vanskeligheder.

Vi har plads til 10 børn i alderen 6-18 år, som ved indskrivningen fortrinsvis er mellem 6 og 10 år.

Børnene vi modtager, er inde i en fejludvikling, hvor de har behov for en intensiv og længerevarende behandling.

Behandling på Hjortholm

Vores behandling foregår gennem sansning, nærvær og leg. Vi møder barnet omsorgsfuldt og nysgerrigt. Vi gør meget ud af, at alle børn og unge føler sig hørt og støttet.

Læs mere: Behandling på Hjortholm

Trygge rammer

Hjortholm er delt op i to afdelinger, Syd og Nord, hvor vi har plads til 5 børn i hver. De yngste børn bor i Nord, de lidt ældre børn og teenagerne bor i Syd.

Hvert barn har eget værelse, som de er med til at indrette med ting, de har med hjemmefra.

Vi sørger for, at der er en god seng, skrivebord og TV. Der er bad og toiletter i hver afdeling til deling.

Hverdagsliv

I enden af hver afdeling ligger køkkenet. Køkkenets samlingspunkt er et stort spisebord, hvor der i fællesskab spises sammen både morgen, eftermiddag og aften.

Køkkenet bruger vi også, når vi skal bage eller lave fælles madlavning i weekenden. Spisebordet er også godt at sidde ved, når vi spiller brætspil eller lave noget kreativt.

I forlængelse af køkkenet i både Syd og Nord, er der en fælles stue, hvor både børn og voksne kan slappe af med TV eller spil.

I midten af de to afdelinger har vi et stort fællesrum med klatrevæg og en hængekøje.

Der er også et vaskerum, hvor børnene kan være med og lære at vaske eget tøj, hvilket de større børn selv skal gøre med tiden.

Aktiviteter

Huset er omgivet af en stor have med bålplads, trampolin, gynger og en cykelbane. Vi har både skov og strand tæt på, så vi tager ofte ud i naturen.

Vi har også en idrætshal, hvor vi i løbet af ugen laver idræt og andre sjove aktiviteter, ligesom vi ofte tager i svømmehallen, biografen eller zoologisk have.