Til forældre og elever
Hos os møder du en skoledag med klare rammer, genkendelig struktur, forudsigelighed og rutiner. Det skaber en tryghed, så alle kan bruge deres ressourcer til at fokusere på læring og udvikling.
Slotsskolens undervisning tilrettelægges differentieret og er individuelt tilrettelagt.
Vi underviser som udgangspunkt i de fag og fagområder, der hører de forskellige klassetrin til, i følge folkeskoleloven. I 8.- 9. eller 10. klasse har man mulighed for at aflægge folkeskolens afgangsprøver.
På Slotsskolen tager vi udgangspunkt i de neuropædagogiske- og neuropsykologiske teorier, hvor tanken er, at udvikling alene kan ske i nærmeste udviklingszone.
Det betyder i praksis, at skolen laver mål og delmål samt tilrettelægger de pædagogiske og didaktiske metoder for den enkelte elev, med udgangspunkt i deres udviklingsprofil.
Undervisningsmålene for den enkelte elev vil derfor også være tilpasset elevens nærmeste udviklingszone og niveau.
Undervisningen i hverdagen foregår i en vekselvirkning af boglige og praktiske aktiviteter, ligesom undervisningen understøttes konkret og oplevelsesorienteret.
På Slotsskolen har vi også en række traditioner, som er med til at styrke oplevelsen af fællesskab.
Traditioner
- Grevinde Danners og Frederik d.7. bryllupsdag.
- Skolernes motionsløb.
- Jul med Lucia.
- Skilejrtur
- Fastelavn med tøndeslagning.
- Påske med påskefrokost.
- Orøstrand stævne = en dags lejrtur med overnatning og fokus på vikinger.
- Grevinde Danners fødselsdag med en tur til Tivoli.
Skolehjem-samarbejdet
Vi ser samarbejdet med forældre og anbringelsessteder som en af de væsentligste forudsætninger for at få det godt på Slotsskolen.
Vi tilstræber at få et ligeværdigt samarbejde med tæt dialog og med fokus på den ”gode historie”.
I samarbejdet søger vi at opnå en fælles forståelse omkring udvikling- og støttebehov, så vi kan arbejde sammen om at skabe det bedst mulige fundament for behandling og skolegang.
Vi skræddersyr en ”meddelelsesbog” = samarbejdsplatform, så vi løbende er i dialog. Vi prioriterer at have en jævnlig, kontinuerlig og individuel kontakt.
Michelle – Frederiks mor (ekstern dagelev):
”Vi har haft en positiv oplevelse med samarbejdet mellem os som forældre og skolen. Kommunikation er afgørende, og vi synes at skolen gør en stor indsats for at holde os forældre opdateret. Jeg værdsætter især, at der er en imødekommende tone. Det er tydeligt, at skolen gør en indsats for at skabe et godt miljø, hvor børnene føler sig trygge og glade.” feb. 2025
Hverdagen i skolen
- Der er undervisning 200 skoledage og vi følger Frederikssund kommunes feriekalender.
- Undervisningen begynder kl. 8.30 og følger det obligatoriske timetal. Hvornår man har fri, varierer og er afhængig af, hvilket klassetrin man går på.
- Dageleverne kommer selv til skolen. Hvis en elev har behov for transport, forudsættes dette at være bevilget. (eks. taxaordning).
- Eleverne får udleveret fodtøj til indendørs brug. (Man må dog godt have sit eget med).
- Eleverne får frugt og frokost på skolen, så man skal ikke tænke på madpakker.
- Skolen er ”mobilfri”. Hvis eleverne har grund til at medbringe mobiltelefon på skolen, skal den i skoletiden lægges i et aflåst skab på skolen.
- Alle elever får udleveret en PC til undervisningsbrug, og som forbliver på skolen
- Skolen er ”lektiefri”. Det vil sige, at som udgangspunkt har eleverne ikke lektier, de skal lave hjemme. Vi opfordrer dog altid til at eleverne læser, også udenfor skoletiden, for at træne deres læsefærdigheder, viden og indsigt. Vi kan også gribe en situation eller særlig interesse, hvor vi kan aftale med eleven, at han/hun forbereder noget hjemme.
- Vi arbejder med et bredt læringsbegreb, hvor læring foregår mange steder og i mange sammenhænge.
- Eleverne deltager i den årlige skilejrtur.